Author Topic: Disklabel : Resize only implemented for auto allocated labels  (Read 7192 times)

uporna_neznalica

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 447
Re: Disklabel : Resize only implemented for auto allocated labels
« Reply #15 on: February 09, 2012, 10:38:42 am »
Tj, idealan je tamo gde se od njega nista ne trazi  ;D

Hipoteticki, ako bi se neko "kacio" preko WiFi AP, i skidao kojekakve fajlove za koje ne bi zeleo da ih bilo ko (hint: organi gonjenja) nadje na njegovom disku, ikada, A6 bio bi idealan. :D

ivanovic

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
Re: Disklabel : Resize only implemented for auto allocated labels
« Reply #16 on: February 09, 2012, 01:35:13 pm »
potpuno se slazem sa Dulom :-)


ivanovic

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
Re: Disklabel : Resize only implemented for auto allocated labels
« Reply #18 on: February 10, 2012, 02:19:18 pm »
koliko vidim disklabel i komanda R
u opste ne radi

u redu to , da se napravi nova particija veca ili manja, da se kopiraju fajlovi itd itd
i da se prebaci put do nove particije.

ali Resize postojece particije u opste nije moguc, sistematski mi izbaci gresku :
Resize only implemented for auto allocated labels



uporna_neznalica

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 447
Re: Disklabel : Resize only implemented for auto allocated labels
« Reply #19 on: February 11, 2012, 02:21:39 pm »
koliko vidim disklabel i komanda R
u opste ne radi

...
ali Resize postojece particije u opste nije moguc, sistematski mi izbaci gresku :
Resize only implemented for auto allocated labels

To nije greska, nego feature. Upravo tako i treba da radi - da odbija da menja velicine postojecih particija tako sto ce ih razvuci na dva slajsa, koja verovatno stoje na dve razlicite HDD primarne particije (verovatno, jer je u pitanju virtualna masina, stojale bi sigurno da je nativna instalacija.

To ti je vec objasnjeno gore.

A6/FFS se moze kritikovati zbog drugih stvari, ali ovo nije bug, nego feature.