Topic: Pomoc oko c shell programiranja za UNIX!

You are not logged in. Please login or register.
BSD Srbija » Programiranje » Pomoc oko c shell programiranja za UNIX!

Sine, ko ti je dao taj domaci zadatak? Nadam se ovi moji sa Matematickog fakulteta. Napokon su se uozbiljili.
Tako izgleda pravi domaci!!!
Imam losu vest za tebe. Mi ovde ne resavamo domace zadatke. Taj ces morati sam da iskodiras. To je veoma tipican
domaci zadatak kada ucis C programiranje i Unix system calls. Pokusaj da nadjes snipets of somebody's else code
pa da se igras time.
Mozes ti da uzmes i pksh ili mksh ali su to putpuno implementacije Shell-a tako da imaju hiljade linija koda. No mozes da
pokusas da citas kod i brises dok ne ostane ono sto ti treba.
Kako mi na poslu blokiran imageshack ja i ne vidim sta je u pitanju, samo vidim da ima slika i nista vise. Ali, slazem se sa Okom, ovde mozes dobiti pomoc u svakom trenutku, ali niko nece uraditi domaci za tebe. Pocni, pisi kod, kad zaglavis negde javi. ![]()
The best way to learn UNIX is to play with it, and the harder you play, the more you learn.
If you play hard enough, you'll break something for sure, and having to fix a badly broken system is arguably the fastest way of all to learn. -Michael Lucas, AbsoluteBSD
cccccc, ovi danasnji studenti ![]()
"If 386BSD had been available when I started on Linux, Linux would probably never had happened." Linus Torvalds
Evo uradila sam CLR
#include <stdlib.h>
int main(void)
{
system("clear");
}
Brisanje fajla "a" unutar trenutnog direktorijuma *.*
#include <stdio.h>
#include <dirent.h>
int main()
{
DIR *dir;
char buf[256];
dir = opendir(".");
sprintf(buf, "%s/%s", ".", "a");
remove(buf);
}
Listanje direktorijuma u ovom slucaju svih fajlova u folderu "testdir"
#include <stdio.h>
#include <dirent.h>
int main()
{
struct dirent *d;
DIR *dir;
char buf[256];
dir = opendir("testdir");
while(d = readdir(dir))
{
printf("%s\n",d->d_name);
}
return 0;
}
Kako sad da uradim ovo trenutni_direktorijum:_ pa kad unesem RM DAT da pozove ovu funkciju za brisanje. Probala sam sa grananjem ali mi ne ide ![]()
Daj te mi neku literaturu u PDF formatu iz koje mogu da naucim ovo.
Pozdrav! MILICA.
Daj te mi neku literaturu u PDF formatu iz koje mogu da naucim ovo.
Pozdrav! MILICA.
Zdravo Milice,
Kernigan and Ritchie
http://zanasi.chem.unisa.it/download/C.pdf
imas PDF na srpskom negde na ovom site-u.
Druga je Richard Stevens Advanced Programming in Unix Environment.
Google-y za piratsku kopiju.
Ja bi takodje preporucio ako si nova u Unix-u da citas Kernigan i Ritche Unix Programming Environment posebno
7 glavu o System Calls.
Instaliraj OpenBSD sa svim source fajlovima pa citaj sources fajls za pksh. Mozes poredis taj kod sa tvojim.
Nemam vremena danas da kompajliram tvoj program ali mogu da pokusam u toku nedelje pa cu ti reci
kako radi.
OKO
BSD Srbija » Programiranje » Pomoc oko c shell programiranja za UNIX!