E pa ovako, prvo izvini za kasnjenje - kao sto rekoh imao sam problema sa internet konekcijom, a i sam sam nesto brljavio. 
Dakle flash radi na NetBSD, preko emulacije. Pre nekog vremena momci iz NetBSD su omogucili da Linux flash radi sa native Firefox-om (ne www/firefox-bin sto je Linux verzija), preko nspluginwrapper-a. Znaci firefox-3.5.6+adobe-flash-plugin+nspluginwrapper = youtube bez problema. Nisam imao problema ni sa sajtovima sa flash animacijama. Evo malo detalja:
nbsd$ pkg_info -n adobe-flash-plugin-10.0.0.525
Information for adobe-flash-plugin-10.0.0.525:
Requires:
nspluginwrapper>0
libflashsupport{,-pulse}>0
suse_compat>=10.0
suse_gtk2>=10.0
suse_x11>=10.0
nbsd$ pkg_info -S adobe-flash-plugin-10.0.0.525
Information for adobe-flash-plugin-10.0.0.525:
Size in bytes including required pkgs: 49475009
Da ne bude sve sjajno, otvorih zahtevnije sajtove, uradjene kompletno u flash-u, jednom sam morao da refreshujem, a drugi put je sajt radio besprekorno ali sam onda morao da refreshujem tab u firefox-u sa youtube-om jer je video posiveo. Kada sam otisao na: http://www.adobe.com/software/flash/about/ pesma u youtube-u je stala i video je posiveo. Refresh par puta i onda je proradilo. Pa je opet zakucao.
Izgleda da ne trpi vise otvorenih tabova sa flash stvarima. :? Ovakve i slicne probleme cujem imaju i na Linuxu. Sve u svemu ja sam zavoljan, a za ozbiljnije koriscenje ovo mora da se ispita bolje - pogotovu na tom harveru koji vi imate 
Ako ti treba jos neka informacija javni. Pozdrav Oko.
Sto se tice java plugin-a, videcu da instaliram pa da vidim. Takodje vidim da u pkgsrc postoje firefox-bin-flash, firefox-bin-java i firefox-bin-realplayer, koji predstavljaju Linux verzije. Mozda ce one raditi bolje, koce ga znati. 
P.S. Kakvi su to thin klijenti? Ima samo 1G prostora?
The best way to learn UNIX is to play with it, and the harder you play, the more you learn.
If you play hard enough, you'll break something for sure, and having to fix a badly broken system is arguably the fastest way of all to learn. -Michael Lucas, AbsoluteBSD