Topic: Ako vam ne rade mis i tastatura

Mozda vam se desi, a mozda i ne, da vam posle prelaska na Xorg 7.4, nerade mis i tastatura, pokusajte da dodate sledeci red u xorg.conf :

Option   "AllowEmptyInput" "off"

u sekciji ServerLayout.

Last edited by *BSD (16-04-2009 20:19:02)

"If 386BSD had been available when I started on Linux, Linux would probably never had happened." Linus Torvalds

Re: Ako vam ne rade mis i tastatura

Izgleda da je ta konfiguracija Xorg-a sa HAL-om jedna od najboljih ideja koja
je u poslednje vreme izasla iz Linux kuhinje i prihvacena od FreeBSD-ija.
Mislim da je dominacija Linux-a na Desktop marketu sada samo pitanje vremena.

Jel mi se zbog toga desava da mi se iskljuce svi usb uredjaji pri pokretanju? Tastatura radi jer je ps/2, dok mis (usb) nece. Jednostavno kao da je iskljucen iz kompa. Isto mi se desava i na PC Bsd i na FreeBSD 7.1.

Poz,
Ivan

[img]http://i302.photobucket.com/albums/nn86/gwadria/sig/freebsd.jpg[/img]

@Preacher

E, mozes li malo da opises problem? Ima jedan lik na drugom forumu koji mi je rekao da je dijagnostikovao da mu se "izgube" svi USB portovi kad boot-uje PCBSD.

The best way to learn UNIX is to play with it, and the harder you play, the more you learn.
If you play hard enough, you'll break something for sure, and having to fix a badly broken system is arguably the fastest way of all to learn. -Michael Lucas, AbsoluteBSD

Da probam... big_smile

Krenuo sam sa instalacijom pc bsd-a 7.1, medjutim odmah na pocetku mi se iskljuci mis, kao da nije ni ukljucen u usb port (ne svetli ispod). U pitanju je Logitech MX 518. Cisto radi info-a da napomenem da mi se iskljuce svi uredjaji koji su povezani preko usb-a, ne samo mis. Prvo sto sam pomislio da mozda ne moze da proradi odmah, mozda zahteva konfiguraciju. Medjutim, nakon zavrsene instalacije, stanje isto.

Sledece sto sam uradio je pokusaj sa FreeBSD-om, opet sve potpuno isto.

To iskljucivanje usb-a se desava na pocetku boot-ovanja, kad pronalazi koje komponente imam u kompu.

Jos da napomenem da su obe verzije bile amd64, a konfiguracija: Gigabyte
GA-MA790X-DS4, AMD Phenom II x4 920, ostalo je ja mislim manje bitno.

Svaka pomoc je dobro dosla smile

Poz,
Ivan

Hm, i kako resavas problem? Jel kasnije imas problema sa ostalim instaliranim OS-evima u vezi USB-a?

The best way to learn UNIX is to play with it, and the harder you play, the more you learn.
If you play hard enough, you'll break something for sure, and having to fix a badly broken system is arguably the fastest way of all to learn. -Michael Lucas, AbsoluteBSD

Nisam uspeo da resim problem, jos uvek. Na svim ostalim (win, linux) radi usb bez problema, al' resio sam da stavim BSD na glavni komp, pa ma koliko vremena bilo potrebno za resenje ovog problema smile .

E da, pri boot-ovanju bsd-a, ovo mi se desi tacno kad nadje usb controller, tad se iskljuce svi.

Jesi probao sa izkljucenim ACPI-jem? Odaberi Boot FreeBSD with ACPI disabled) pri podizanju sistema.

Hvala na pomoci, nije mi iskljucilo usb sad. Mada jeste stalo na "trying to mount root from ufs:/dev/md0". To mi se desilo i na virtualbox-u, tako da sam resio koriscenjem i386 izdanja. Sad cu opet da probam s tim, pa javim konacne rezultate smile

Hvala jos jednom.

Poz,
Ivan

EDIT: Ista situacija i sa i386 izdanjima. Pronasao sam da nakon iskljucivanja usb 2.0 podrske iz biosa (ehci), usb uredjaji ostaju ukljuceni i boot-ovanje prodje bez greske. Medjutim, mis iako sad pokazuje da je ukljucen, ne reaguje uopste (ne pomera se kursor, ne rade tasteri itd.).

Last edited by Preacher (20-04-2009 17:32:21)

Cekaj da li smo nasli resenje? Posto ja imam isti problem na Logitech RX300 kad mi se podigne sistem onda moram da izbodem pa onda ponovo ubodem mis pa radi, ali mi se to ni malo ne svidja (mrzi me svaki put)
Koristim PC-BSD za FreeBSD ne znam posto nisam uspeo nikako da dignem okruzenje sad

Dali imaš legacy usb support enabled u BIOS-u?

@richardpl
Hvala ti kad sam stavio USB Legacy support na Disable desi se obrnuto u trenutku kada mi se pre gasio mis sad se upali i radi big_smile
Samo moram videti oce li mi raditi na XP-u Linux-ima i OS X-u tongue