Kao prvo, kakve veze wireless ima sa celom pricom?
Dalje, ako je IP adresa tvoje masine, za kojom sedis, javna, tj, moze joj se pristupiti spolja, kratak odgovor je: da.
Duza verzija odgovora je: ne. 
Sve zavisi od sistema koji koristis. U sustini uvek postoji teoretska sansa da neki od servisa koji su otvoreni i koji mogu da opsluzuju spoljasnju mrezu ima neku rupu u sebi koja jos nije otkrivena, a koju neko upravo sada u ovom momentu dok citas bas ove reci, iskoriscava da bi ti uhakovao masinu!
E sad, nikad necu zaboraviti lika koji je svojevremeno pretio da ce da me uhakuje, i kako mi je uhakovao CDRom... Suze mi od smeha i danas teku...
Enivej, odgovorio sam na pitanje iako mu je mesto mozda vise na EliteSecurity forumu, posto nije vezano za BSD.
Medjutim, nema veze... Ako vec koristis Slackware, onda ti je mozda bolje da predjes na neki BSD poput FreeBSD-a. Slackware je inace stvoren da na neki nacin imitira BSD sistem, samo na Linux kernelu... Kako je Slack u poslednje vreme poceo da pati od manjka aktivnih programera i dizajnera, mozda je ipak pametnije prikloniti se necem prakticnijem.