Skip to forum content
BSD Srbija
Zajednica korisnika BSD/UNIX sistema Srbije
You are not logged in. Please login or register.
Active topics Unanswered topics
IRC Kanal
Zvanični IRC kanal BSD Srbije se nalazi na: irc.freenode.net #bsdsrbija. Pozivamo vas sve da nam se pridružite u ćaskanju.
Pages: 1
You must login or register to post a reply
Posts [ 8 ]
- From: Singidunum
- Registered: 28-03-2005
Topic: OpenSolaris 2008.11
Da li ste probali OpenSolaris 2008.11? Imao sam malo vise vremena preko vikenda pa sam razvalio laptop.:) Momci iz OpenBSD-a su malo zajebali poslednjih par snapshotova za i386 pa ne mogu da instaliram OpenBSD Current te sam resio da testiram druge stvari. Dakle, OpenSolaris... sporoooo.. Lepo izgleda, fino upakovano.. instalacija podseca na Ubuntu 100%. Nije mi prepoznao Atheros WI-FI karticu iako ju je video. Dakle, FreeBSD je trenutno jedini na kome ta kartica radi kako treba.
Sam OpenSolaris nije los. Solaris ko Solaris. Ali je prespor za moj ukus. Boot traje vecno a masina je sve sem slaba. Jedan od problem koji je imao sa laptopm jeste gasenje sistema.. ne radi nikako power off... ali ne radi ni na FreeBSD-u. OpenBSD i NetBSD su jedina dva sistema koja mi gase laptop kako treba.:)
Dopada mi se automatski sistem za pakete ali je izbor malo traljav. Packet manager mi je nalistao brdo programa koje sam vec video na obicnom Solarisu. Medjutim, izbor je za moj ukus vrlo slab. Pola stvari koje koristim ne postoje u paket sistemu vec bih morao da ih kompajliram.
Sve u svemu... nije tako lose ali daleko od konkurencije za desktop bilo kom BSD-u ili GNU/Linuxu.
Those who do not understand Unix are condemned to reinvent it, poorly.

- *BSD
- Dominus Liminis
- Registered: 28-02-2007
Re: OpenSolaris 2008.11
Ja na laptopu kad disejblujem ACPI,OpenBSD i FreeBSD ne iskljucuju ga kako treba,krene i umesto da ga iskljuci samo ga resetuje.Kada ikljucim ACPI,laptop se gasi bez problema.
Pogledaj i kod tebe,mozda iskljucivanje zeza zbog ACPI-ja.
A da,i kad iskljucim ACPI,nema povremenog ukljucivanja i iskljucivanja kulera,nego on radi celo vreme,ali na malom broju obrtaja i skoro je necujan.Pri takvom radu kulera,laptop je pa skoro mlak!Znaci extra,tisina!!!!!!!!!
Last edited by *BSD (11-01-2009 15:46:07)
"If 386BSD had been available when I started on Linux, Linux would probably never had happened." Linus Torvalds
Meni radi ACPI sve vreme. OpenBSD i NetBSD ga gase kako treba. FBSD, Solaris i Ubuntu samo urade halt bez power off. Gde su bas sad ovi iz OpenBSD-a nasli da sjebu kod..:D Moracu da stavim FBSD jer mi je potreban laptop za posao.:)

- *BSD
- Dominus Liminis
Uuuuu,FBSD pici kao zmajce,ja se mlatio malo sa njim u zadnje vreme,i sa 7.1 i sa 8.0.Ono sto je meni trebalo i sto sam instalirao,radilo je bas OK!
Last edited by *BSD (11-01-2009 19:16:09)
"If 386BSD had been available when I started on Linux, Linux would probably never had happened." Linus Torvalds
8.0 je OK samo su malko zeznuli ATH drajver pa mi ne radi WIFI. 7.1 ce posluziti dok Theo i drugari ne oprave OBSD CURRENT. 

- *BSD
- Dominus Liminis
Night,ja mislio da kad instaliras neki OS,on ti ostane zacementiran za hard,ali koliko vidim,i ti ih malo shaltas! 

- Oko
- Administrator
- From: Bagdala
- Registered: 28-06-2007
Momci pa Solaris se gasi kao sto se uvek gasio. Break-ujes u Prom i kucas power-of. E sad sto i386 nema Prom to je drugi problem
.
U potpunosti se slazem sa Niight-ovim ocenama. Ne zovu ga djaba Sloowlaris. Jedino sto stvarno dobro radi na desktop-u je Flash i naravno Java. Druga stvar je da imaju jako mocnu virtualizaciju tako da znam da ljudima radi i Skype iz virtualne masine. Broj paketa je premali. Sa druge strane kada bi sami nesto poceli da kompajlirate ne znam kako bi to islo jer Solaris ima svoj tool chain koji nije bas pogodan za ove GNU gluposti. Ne secam se dali je GNU tool chain bio poseban paket ili je takodje bio instaliran.
Nisam nesto gledao sigurnosne alate. Znam da su se momci iz OpenBSD-a sprdali sa time.
Znate sta mi se svidja. Hairloom mailx je default email CLI client i Troff je brate Troff a ne neko Groff. Naravno da mi se svidja DTrace i ZFS ali koliko to stvarno treba desktop korisnicima pitanje je.
Ubaci se li sane-backends u Novembarsko izdanje? Znam da me je instalacija toga iz paketa iritirala. U svakom slucaju meni se mnogo vise dopada CentOS
za laporatorije po fakultetima nego Solaris.

- slaks
- Probationer
- Registered: 01-04-2005
Probao i sve više i više mi se dopada.
Topic options
RSS topic feed
Pages: 1
You must login or register to post a reply