@slaks
Preterujes brate-kao sto ti lepo rekose ljudi,SuSE se ne isporucuje sa kodecima zbog pravnih razloga,a ne da bi se nervirali korisnici-on nikako nije jedini-eto Fedore i Ubuntu-a,recimo
Ali se slazem sa tobom da su lepo krenuli da ga krnje-Open SuSE je nista drugo do test poligon za SuSE/Novell enterprise izdanja,slicno kao Fedora za RH-za razliku do Fedora tima i RH-a koji je shvatio da ne moze tek tako da servira proizvode pune bagova na trziste(to potvrdjuju odlicna 4 i 5 izdanja),SuSE postaje sve gori i gori,jos od verzije 9.2 pa nadalje,postajuci poligon za eksperimente koji ce svoje finalno izdanje naci u Enterprise resenjima-najnoviji promasaj zvani Zen,u mozda najgorem izdanju SuSE-ta do sada(v10.1)je najbolji primer,jer je sa njim totalno upropascena prilicno dobra osnova za dalje distribucije(odlicni SuSE 10.0),
Sve verzije SuSE-ta od verzije 9.2(cast v10.0)pa nadalje su teski trash-jednom fali ovo,pa je drugom ispravljeno to,a fali nesto levo...
Ja imam utisak da sam bacio 200din koliko sam platio dvd sa SuSE-tom 10.1 jer je,posle pocetnog odusevljenja(verovali ili ne sve aplikacije rade odlicno i ultra-stabilno,ali dzaba to kada package manager zeza,a zna isto da zakuca i ceo sistem,kao i cinjenica da ceo taj sistem upravo zavisi od njega)leteo sa mog harda za dan...
Ima patch,ali ja nikako nisam mogao da to instaliram uprkos uputstvu,jer mi je Yast zahvaljujuci Zen-u uvek kucao na istoj opciji,tako da sam samo spucao sat vremena neta za dzabe(imam dial-up)
Ne pamtim kada sam se sa toliko zadovoljstva obrisao nesto i prebacio se u divni i jednostavni Slack koji mi je glavni linux na posebnoj particiji....
Sto se tice kodeka-uvek sam za slobodnu varijantu-ffshow i xvid zadovoljavaju sve potrebe,ne zauzimaju puno i kvalitetni su-jedino sto mora da bude propriatory su real i quicktime kodeci koje ja licno ne koristim skoro uopste...
Naravno i mp3,bar sto se mene tice....
Ne mora se uvek instalirati budjavi w32 paket/port-on je jedino potreban ako se zele gledati sugavi wmv klipovi i real-video-za quicktime postoji poseban lib-libquicktime koji je slobodan takodje.....
PoZ!
Every man has to find his own destiny.....
Just follow your heart and let it be.....
Soulfly,I Belive