Dule Mars wrote:Sto bi uopste ubijao IPv6? Za jedno godinu-dve ce ti jako trebati 
Ma, trebace i ranije, znam, pratim...druzim se s ljudima http://www.bsdserbia.org/viewtopic.php?id=923
ali ne mogu da se rvem u isto vreme i sa ipv6 (a ne znam ni alias adresu na njemu da napravim) i sa w7.
Dule Mars wrote:Sto se tice NetBIOS-a, slazem se u potpunosti, to je antikvitet koji treba ubiti.
Prvo su ga izmislili, a sada su pronasli opciju za jednostavno ubijanje. Napredak.
Dule Mars wrote:U ovom outputu nema nista cudno. Windows 7 jako koristi multicast, tako da su ti sve poruke vezane za opsege 224.0.0.0 - 239.255.255.255 kao i igmp potpuno normalne.
Port 5355 ti je takodje vezan za multicast,
Ja ga drzim blokiranim i w7 mahina jos nema pristup internetu. Ne mogu da odgonetnem gde gresim. Mecku rodih sa onim trablsuterom - ne mogu da nadjem kako da proveravam peske. U medjuvremenu sam kupio i novi switch - stari jeste pravio probleme, ali ocigledno je to bio samo jedan deo.
Mozda treba da omogucim multicast na firewall-u?
Inace, w7 wizard prijavljuje da lokalni dns ne odgovara, ili da nije dostupan, a lokalni nameserveri sasvim lepo rade, i u logovima se vidi da primaju zahteve od cudovista.
Mozda nisam dobro konfigurisao naziv kompa stojadin.mreza.internal. Kod mene je ovo "mreza.internal" naziv local area connection, a stojadin naziv masine.
Dule Mars wrote:Ja ovde nigde ne vidim pwdgen.
Bio je, nisam postovao taj deo loga. Ne bih proveravao u /etc/services sta je port 129. Mozda je kreiran tokom instalacije.