...
fdisk i disk label, imao sam lose iskustvo sa njim.. :-), posle podesavanja ni sistem vise nije hteo da se podigne..
istina je da sam to radio u kasne sate :-) mozda i moja greska u kucanju.
pokusacu jos jednom.
mislio sam da li je neko koristio acronis ili gparted sa slicnim slucajem.
Filesystem treba formatirati i HD particionirati alatom onog OS koji ide na taj deo HD, to je opste pravilo. Linuksov GUI Gparted (zaboravih koji je alat "ispod") je inferioran u odnosu na disklabel (a ne "disk label") i fdisk, i svakako nije alat koji treba koristiti za formatiranje OpenBSDovog A6. BTW, fdisk ima jedno 60-tak mogucih izbora formata, tako da se Gparted ni tu ne moze porediti sa njim.
O Acronisu necu ni da pricam, njegova logika je potpuno suprotna sa svim unix-like OS-evima. Ne pravi se image particije, nego se konfiguracioni fajlovi cuvaju, u slucaju OpenBSD moguce kao instalacioni paketi.( Vidi ovde Okovu temu i prati linkove
http://www.daemonforums.org/showthread.php?t=5648&highlight=SiteXXX.tgz )
Mozda ti je krenulo naopako jer si izostavio newfs komandu. U svakom slucaju, ako si povecao disk, onda
1. fdisk da novi deo diska dodas OpenBSD A6 "slice-u"
2. disklabel da napravis novu particiju od dodatog dela diska
3. newfs da je upodobis za upotrebu
4. mount /dev/nova_particija /tmp/nova_particija
5. cp /putanja/do_particije_sa_podacima /tmp/nova_particija
6. umount /tmp/nova_particija
7. disklabel -e naziv_HDD
d naziv_stare_particije (d, e, f, koja god da je stara u pitanju)
x
8. edituj /etc/fstab i umesto stare i obrisane particije postavi putanju do nove particije
Kad malo udjes u stos za ovo ti nece trebati vise od 2 minuta (ne racunam vrema za cp), sa sve reboot na kraju.
Ponovo, nemam nikakvog isksutva sa ovim kroz vmware, ja ovo radim nativno, pa primenjuj na sopstvenu odgovornost.